zaterdag 24 januari 2015

Lego Ninjago - Masters of spinjitsu - Kai

 
Foto via Miniland.nl

De wereld van Ninjago wordt bedreigd! De slechte Lord Garmadon probeert met zijn skeletleger de Vier Wapens van Spinjitzu in handen te krijgen. Maar dan zal hij eerst moeten zien af te rekenen met vier goed getrainde ninja's…

Ontmoet in dit boek Kai, de jonge smid, die door de geheimzinnige Sensei Wu wordt opgeleid tot Meester van Spinjitzu!

Lego Ninjago - Masters of spinjitsu - Kai
Special LNR 1
Leeftijd vanaf 5 jaar
Nederlands
48 pagina's
November 2011
Auteur Greg Farshteya
Redactie LEGO
Met illustraties
Taal Nederlands
Vertaald door Jan De Rooij
Afmetingen 10x208x144 mm
Gewicht 196,00 gram
Bindwijze Hardcover
Druk 1
Junior Press - JP Publishing
ISBN10 9048810981
ISBN13 9789048810987
Prijs € 5,95

De volgende extra afbeeldingen vond ik via Lobbes.





Dit stukje kwam ik tegen op de website van Mevrouw kinderboek.

"Onder de naam lego verschenen er ook boekjes over de Lego Ninjago-wereld. Sinterklaas heeft boekjes rondom de Ninja-personages afgeleverd. Vooral Tim is dol op zijn boekje over Cole. Als het aan hem ligt, lees ik de hele dag voor over de vier ninja’s, hun trainingen en gevechten en hun wapens! Na (of eigenlijk tijdens) het voorlezen speelt hij de verhalen na met zijn lego-figuren.
Mij leken dit best moeilijke boeken voor Tim: redelijk lange verhalen en moeilijke woorden. Maar hij is er zo in geïnteresseerd, dat hij nu al hele passages uit zijn hoofd kent."

Deze recensie kwam ik tegen op de website van Coole suggesties voor kinderen, van 25 augustus 2012.

"Bijna anderhalf jaar geleden alweer introduceerde LEGO hun Ninjago-speelgoedlijn. Wat eens begon als een  spel om tegen elkaar te spelen, als ware het een Beyblade-variant van LEGO, is inmiddels uitgegroeid tot een ware legende, met tempels, voertuigen en een diep verhaal erachter. Er is inmiddels een flink aantal coole producten verkrijgbaar van de ninja’s uit bouwstenen: de Ninjago wereld is superpopulair!

Junior Press heeft een aantal boekjes uitgebracht, waarin een bepaald karakter van Ninjago centraal staat. In dit deel is dat de ninja Kai. In het boekje wordt de wereld van Ninjago bedreigd. De slechte Lord Garmadon probeert met zijn skeletleger de Vier Wapens van Spinjitzu in handen te krijgen. Kai is één van de jongelingen die wordt opgeleid door de geheimzinnige meester Wu. De jonge smid zal door Meester Wu worden opgeleid tot Meester van de Spinjitzu.

Het boekje is vol actie en vaart geschreven. Iedere twee pagina’s zijn voorzien van een gelikte en mooi uitgewerkte illustratie in LEGO-stijl, die goed laten zien wat er in het verhaal gebeurt. Het is overigens best een flink verhaal, niet zo maar even een verhaaltje dat je voorleest of zo. De verschillende hoofdstukken worden afgewisseld met coole informatie over Ninjago en Spinjitzu: de wapens, de belangrijkste tegenstanders, Oosterse draken en een handig stappenplan om zelf ninja te kunnen worden. Een leuke uitwerking van het Ninjago concept, het werkt echt om het speelgoed tot leven te wekken!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten